Eallin

Tegnetriennalen 2019 Human Touch, curated by Helga-Marie Nordby

Kunstnernes Hus, Oslo Norway.

_DSF5927-HDR.jpg

Arbeidet av Ingeborg Annie Lindahl, bestående av ubehandlede kritt-tegninger på lerret og en sirkelformet marmorplate med rissinger, henter sin tittel fra det samiske ordeteallinsom betyr å bringe til liv. Lindahls motivkrets er her nært forbundet med hennes eget liv og erfaringer. I spennet fra dyp sorg til inderlig glede finnes tiden: Livet mot døden, det nære mot det fjerne, det flyktige mot det varige, det skjøre mot det monumentale.

 

 «Gjennom kunsten kan jeg formidle det jeg ikke kan sette ord på og bearbeide erfaringen, det menneskelige og hva som har verdi», sier Lindahl.

 

Lindahl har over flere år arbeidet med store tegninger av veldige fjellandskap på sort bakgrunn. De monumentale landskapene er også tegnet med det forgjengelig stoffet kritt eller kalk som i ubehandlet form lett viskes ut, til forskjell fra de varige tegningene i stein. Kunstneren er interessert i menneskets forståelse av tid, evighet mot øyeblikk, og leker med tanken om det kalkholdige mennesket oppløst til et mineral, til et kalk-lag i jordskorpen.  

eallin_no1.jpg